Festival de Microteatre de Cornellà de Llobregat “MEMORIAL FRANCESC OROZCO RUIZ”

BASES REGULADORES PER A LA SELECCIÓ DE PROPOSTES PER PARTICIPAR AL FESTIVAL DE MICROTEATRE DE CORNELLA DE LLOBREGAT “MEMORIAL FRANCESC OROZCO RUIZ”

Objecte

Obrir la convocatòria per a la presentació de propostes de creacions artístiques per a la quarta  edició del Festival de Microteatre de Cornellà de Llobregat “Memorial Francesc Orozco Ruiz”.

El Festival de Microteatre de Cornellà de Llobregat vol promoure el teatre mitjançant una mostra de creacions artístiques, de diferents disciplines, que s’expressin en un període curt de temps i amb un nombre limitat d’actors o actrius. Té una periodicitat bianual i pretén ser un espai de gaudi artístic a la nostra ciutat i de referència al Baix Llobregat.

Característiques de les propostes

• Temàtica lliure, que respecti els drets humans i no sigui ofensiu.

• La peça ha de ser representada entre un i quatre actors/actrius i amb una durada de 15-25 minuts.

• Les propostes presentades faran servir el mínim d’atrezzo, que serà aportat per les companyies participants i amb requeriments tècnics mínims o nuls. En ser seleccionades, les companyies rebran tota la documentació relativa als recursos tècnics de què disposa l’Auditori de Sant Ildefons.

• Els textos estaran escrits en lletra Arial 12 i interliniat de 1,5 i s’hauran d’enviar en un arxiu PDF per correu electrònic a l’adreça: festivalmicroteatrecornella@gmail.com, amb les dades següents:

Nom de l’autor/a

Nom de la companyia o actors/actrius que representaran l’obra

Adreça postal de contacte

Correu electrònic de contacte

Telèfon de contacte

Currículum de l’autor/a i de la companyia: activitats realitzades, obres representades …

Material audiovisual (opcional)

Les companyies seleccionades es comprometen a representar la seva obra al Festival de  Microteatre de Cornellà de Llobregat, que es realitzarà els dies 21-22 d’ octubre de 2023 a l’Auditori de Sant Ildefons.

Termini de presentació de propostes

El termini d’enviament de textos finalitzarà el 31 de maig de 2023 a les 23:59 h.

Incentius per a la presentació de propostes

Les vuit companyies seleccionades rebran incentiu econòmic per a les possibles despeses per a la representació de les obres.

Selecció de les propostes

Una comissió artística realitzarà la selecció de les propostes rebudes, seguint criteris de valoració com qualitat artística, originalitat, propostes inèdites…

Comunicació de les propostes seleccionades

A partir del 30 de juny de 2023 l’organització comunicarà les propostes seleccionades i es posarà en contacte amb les companyies seleccionades, per facilitar dies d’assaig i aspectes tècnics.

Les companyies seleccionades hauran de facilitar a l’organització el material de comunicació (sinopsi, fitxa artística i un mínim de 3 fotografies) com a màxim el dia 21 de juliol de 2023.

Programació Festival de Microteatre de Cornellà de Llobregat “Memorial Francesc Orozco Ruiz”

La programació oficial es publicarà al web: microcornellateatre.com el dia 1 de setembre de 2023. Així com a l’acte oficial de presentació del Festival de Microteatre de Cornellà de Llobregat el dia 16 d’octubre de 2023 al castell de Cornellà.

El dissabte 21 actuaran quatre companyies i el diumenge 22 actuaran quatre companyies més, i també actuaran dues companyies convidades per l’organització.

Selecció de dues obres guanyadores

El Festival de Microteatre de Cornellà de Llobregat no és un concurs, no hi haurà jurat, serà el públic assistent qui votarà l’obra que més li hagi agradat, i les dues més votades seran les seleccionades per ser incloses en la programació de l’Auditori de Cornellà de Llobregat, amb el compromís de fer-ho amb les condicions què dictamini l’Auditori de Cornellà.

Les dues peces guanyadores es comprometen també a actuar en la presentació de l’edició del festival següent o en actes organitzats per Microcornellateatre. Aquestes representacions tindran un incentiu econòmic què es comunicarà a les companyies guanyadores.

Espai de representació

Auditori de Sant Ildefons (Cornellà de Llobregat)

Un recinte nou totalment equipat, a tres minuts del metro de Sant Ildefons, de la Ronda de Dalt i de diverses línies d’autobús.

http://ajuntament.cornella.cat/directori/fitxa.aspx?idLLoc=493

Contacte

Per a més informació es pot consultar la pàgina web microcornellateatre.com o contactar amb l’organització del festival a festivalmicroteatrecornella@gmail.com o microcornellateatre@gmail.com

Cornellà de Llobregat, 6 de febrer de 2023