Yo, Whitman. Cicle de Lectures dramatitzades a la xarxa de Biblioteques municipals

El passat dia 9 de maig a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central de Cornellà va tenir lloc la lectura dramatitzada YO,WHITMAN basada en els textos del gran poeta nordamericà Walt Whitman.

Amb tres disciplines artístiques: cant de la mà d’Elena Alcalde, música a càrrec d’Adrià Pérez i dramatització poètica de part de Montserrat Orozco Cees; els allà preents van poder gaudir de 35 minuts de poesia , sentiment i amor per la cultura. Aquesta lectura s’emmarca també en els actes “Un dia com avui: efemèrides literàries” organitzats per la Xarxa de Biblioteques Municipals de Cornellà de Llobregat.

Whitman és, per antonomàsia, el poeta del Jo; és també l’artista que va fer filosofia i política -potser sense saber-ho- del Nosaltres; és el creador inconformista que ens va donar expressió als que no teníen força en la veu. Els seus poemes són obres que criden a la llibertat, la intimitat, l’erotisme, el passional i el serè; són carícies de benestar i incerta permanència dels cossos.
Els poemes de Whitman creen univers i el filen amb la matèria. Els seus poemes desprenen fraternitat, autonomia, solidaritat, però sobretot, coratge de seguir endavant, forces per no deixar-se caure. Poemes per no deixar que la vida ens passi sense que la visquem.

YO, Whitman , és un viatge íntim per l’univers del gran poeta per arribar a cada part de l’ànima de qui llegeix i qui escolta la lectura dramatitzada. Un viatge ple de matisos i cares d’una mateixa moneda: L’AMOR PER LA VIDA.

EQUIP ARTÍSTIC

Adaptació , direcció i interpretació: Montserrat Orozco Cees
Música: Adrià Pérez
Veu: Elena Alcalde
Producció executiva: Microcornellateatre (Francesc Orozco)