Revolució Pedrolo: Poesia i contes contra la censura . CICLE DE LECTURES DRAMATITZADES A LES BIBLIOTEQUES MUNICIPALS

El passat 10 d’octubre es va representar la primera lectura dramatitzada del Cicle “El temps què no passa” de lectures dramatitzades a la xarxa de biblioteques municipals.

En aquesta ocasió es va fer una viatge per l’extensa obra de Manuel de Pedrolo amb “Revolució Pedrolo: poesia i contes contra la censura”.

L’adaptació i la direcció va anar a càrrec de Montserrat Orozco Cees i la interpretació a càrreec d’Antonio Manchado , posant-se amb l’ànima, el cos i l’esperit de l’escriptor i tot l’univers Pedrolià i Laura Orozco com el contrapunt femení , musa de l’escriptor.

Es van descobrir poemes censurats per la dictadura, reflexions de l’escriptor o , mitjançant un curtmetratge,  la poseia visual què va crear Manuel de Pedrolo al principi de la seva carrera.

Una vetllada amenitzada amb peces musicals de Maria del Mar Bonet, Raimon, i Lluís Llach; per recordar el què no s’ha de repetir i va succeir en anys foscos de la nostra història.

Emocions a flor de pell intrerpretades per l’Antonio Manchado i la Laura Orozco què ens va fer endinsar-nos de plé en l’univers reivindicatiu però també càlid i acollidor de l’escritpor què va patir molta censura durant tota la seva carrera professional.

Una lectura dramatitzada què és el principi del cicle què es podrà veure a la tardor a la nostra ciutat.

 

Iago