MACBETT: Lectura dramatitzada

El passat dia 28 de març a la Sala Titan de la Biblioteca Marta Mata, i com a cloenda de les activitats pel Dia mundial del teatre què es van fer a Cornellà, es va fer la lectura dramatitzada de MACBETT, l’obra d’Eugène Ionesco, adaptada per al Teatre Nacional de Catalunya i en aquets cas sota el sedàs de Microcornellateatre.

Macbett és una farsa tràgica que Ionesco va escriure el 1972 inspirada en la tragèdia elisabethiana, en l’Ubú rei d’Alfred Jarry i en les opinions de Jan Kott. Deia Kott que Shakespeare volia explicar en la seva obra que el poder absolut corromp necessàriament i que tot poder té alguna cosa de criminal. Però Shakespeare potser encara pensava en la possibilitat d’una versió honesta del poder. Per a Ionesco, com per a Jarry, això del poder bo és una falòrnia. Tots dos despullen el poder arrencant-li la màscara de la bondat i estripant-li la disfressa de la justícia.

Adaptació i direcció : Montserrat Orozco Cees
Dramatúrgia: Eugène Ionesco
Interpretació:Carlos Lizalde, Xavier Fuguet, Laura Orozco, Anna Cabanes, Mari Carmen Ginés, Montserrat Orozco
Producció: Microcornellateatre ( producció executiva :Francesc Orozco)

Un vespre plé de teatre al 100%, amb teatre físic, expressió corporal i lectura dramatitzada en essència. Una peça com Macbett sota la nostra visió…per recordar les més baixes passions humanes i com és, en essència, l’ésser humà.