El poeta del pueblo a la Sala Titan

El passat 11 de desembre es va representar la lectura dramatitzada EL POETA DEL PUEBLO a la Sala Titan de la Bilioteca Marta Mata.

Amb una sala plena de gom a a gom, quatre rapsodes i una cantant i un músic van posar veu i sentiment a les paraules del poeta Miguel Hernández. Paraules plenes de lluita, de pensament crític, de crítica social i d’amor per la vida, la llibertat i la justicia social.

Una estona plena de màgia i emoció en una lectura dramatitzada què es va fer per primer cop en ple confinament i de manera virtual per a la Xarxa de Bilioteques municipals de la ciutat.

Aquest espectacle va començar sent una creació d’en Francesc Orozco Ruiz, què ens va deixar a l’octubre de 2022.

El poeta del pueblo es defineix com:

Temps difícils què ens han tocat viure. Temps d’incertesa, dolor…però també d’esperança, de lluita…temps com els què va viure el poeta Miguel Hernández .

La paraula, el gest, les notes musicals…la llibertat, la lluita, el poble…

Amb textos del poeta Miguel Hernández ens endinsem en la paraula lluita i llibertat per un món més just, més igualitari i més lliure.

Música i poesia agermanades en les veus dels rapsodes i en el talent dels músics. Tot amb la màgia del gran poeta . Poesia què  és un cant a la màgia de les paraules, la poesia i la música al servei dels versos de qui va ser , i és, un dels escriptors cabdals de la nostra cultura. 

Adaptació :Francesc Orozco Ruiz

Direcció: Montserrat Orozco Cees

Interpretació: MariCarmen Ginés, Irene Sanabria, Laura Orozco, Montserrat Orozco

Interpretació musical: Susana Muñoz, Adrià Pérez.

Espai escènic: Laura Orozco

Regidoria tècnica: Adolfo García

Producció : Microcornellateatre

Aquest espectacle es va fer en el marc de la commemoració del DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS.